Guus over advocatuur en advocatenkantoren.

Maatwerk offertes voor juridische zaken voor de zakelijke markt.

Advocaat

Guus over advocatuur en advocatenkantoren.

Maatwerk offertes voor juridische zaken voor de zakelijke markt.

Advocaat

Vind het advocatenkantoor dat bij jou past.

Veel ondernemers hebben moeite bij het kiezen van een advocaat of advocatenkantoor dat perfect bij jou past. Veel hangt af van de locatie, ervaring en de werkwijze die het beste bij jouw bedrijf past.

Een echtscheiding, ontslag of een huurconflict: iedereen kan te maken krijgen met een juridisch probleem. Zaken kunnen ingewikkeld zijn en dan is deskundig advies van belang. Een advocaat kent de wet, weet wat uw rechten zijn en kan u door de veelal complexe juridische wereld naar een goede oplossing leiden. Een advocaat zal proberen een procedure te voorkomen. 
Door op tijd advies in te winnen kunnen langslepende procedures en drama’s soms worden voorkomen. Een advocaat kan in sommige gevallen via één brief of een gesprek al tot een oplossing komen. Bovendien is uw advocaat waarschijnlijk minder tijd kwijt wanneer u in een vroeg stadium aan de bel trekt. En dat scheelt u geld.

Regel zelf de verdediging.

Bij strafzaken bij de kantonrechter, de rechtbank en het gerechtshof is een advocaat niet verplicht, bijvoorbeeld als u onder invloed hebt gereden of wanneer u bent beschuldigd van mishandeling.
Dat een advocaat niet verplicht is betekent dat u uw eigen verdediging mag regelen. Als u dat prettig vindt mag u natuurlijk wel een advocaat of andere (juridisch) dienstverlener vragen u te helpen. In onze complexe juridische samenleving is wel zo handig. Bovendien, bepaalde zaken kunnen ingrijpende consequenties hebben – denk maar aan hoge boetes of zelfs gevangenisstraf.
Een advocaat kan dan uitkomst bieden. Met zijn juridische kennis en ervaring kan een advocaat de omstandigheden en achtergronden beter uitleggen aan de rechter.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Een juridisch advies of een juridische procedure kost geld. Als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, moet u uw advocaat zelf betalen. Er kunnen ook andere kosten bijkomen, zoals kosten van de rechtbank. Het kan zijn dat uw rechtsbijstandverzekering de kosten dekt, als u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Naast het tarief van uw advocaat, brengt een procedure nog extra kosten met zich mee. Informeer hiernaar. U moet meestal griffierechten betalen aan de rechtbank om uw zaak in behandeling te laten nemen. Ook moet u rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld getuigen, deskundigen en uittreksels. Die moet u zelf betalen. En als u de zaak verliest, kan de rechter u opdragen om de kosten van de tegenpartij te betalen (de kostenveroordeling). Dat geldt ook als u een advocaat heeft op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Onze partner op op gebied van juridische zaken:

Wat anderen vinden van Guus

Guus helpt graag en daarom wil hij altijd weten wat mensen van zijn hulp vinden.

recensie

Simpel, duidelijk en snel

“Ik adviseer iedereen om gebruik te maken van ‘Vraag het Guus’. Simpel, duidelijk en snel!” Ans van der Putten

recensie

Succesvol geholpen

“Helaas heb ik te maken gehad met een klant die ineens niks meer van zich liet horen en nog twee facturen open had staan. Nog nooit meegemaakt! Maar door middel van deze website bij een fijne partij terecht gekomen die mij succesvol heeft geholpen.” Jack de Krijger

recensie

Snel 4 geschikte offertes

“Ik was op zoek naar een goede geschikte hypotheekadviseur, alleen doordat er zoveel hypotheekadviseurs zijn vond ik dat erg lastig kiezen. Via Guus kon ik snel een aanvraag doen en ontving ik op korte termijn 4 geschikte offertes. Patrick de Vries

Ben jij een vakspecialist?

Guus brengt je eenvoudig in contact met klanten op de zakelijke markt die op zoek zijn naar jouw diensten. Sluit je nu aan bij VraaghetGuus.nl en ontvang aantrekkelijke leads en kom direct in contact met nieuwe klanten. 

Vakspecialist