Guus over leningen.

De meest betaalbare en verantwoorde leningen vind je bij VraaghetGuus.nl  

Incasso

Guus over leningen.

De meest betaalbare en verantwoorde leningen vind je bij VraaghetGuus.nl  

Incasso

Vind de lening die bij jou past.

Bij het zoeken van de beste lening komt vaak een hoop kijken. Je wilt natuurlijk goede voorwaarden en de scherpste rente. Dus wanneer je op zoek bent naar een lening, is het belangrijk dat je er goed de tijd voor neemt.  Zo voorkom je dat je een krediet afsluit dat achteraf niet de beste keuze is voor jou.

Kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet

Wanneer je een lening wil gaan afsluiten, zijn er twee mogelijkheden:

  • Een persoonlijke lening
  • Een doorlopend krediet

 

Welke kun je het beste kiezen? Wij geven je graag wat uitleg over beide mogelijkheden zodat je een goede keuze kan maken.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is vaak een goede keuze wanneer je eenmalig geld nodig hebt. Bijvoorbeeld als je geld nodig hebt om iets in je koophuis te verbouwen of een nieuwe auto wil kopen. Een persoonlijke lening kan je dan ook een belastingvoordeel geven.

Een persoonlijke lening geeft zekerheid, je hebt een vaste rente en je het afgeloste gedeelte van je lening niet opnieuw opnemen.

Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet is het meestal een goede keuze wanneer je extra geld wil opbouwen. Je spreekt dan een kredietlimiet af met de verstrekker van het geld. Tot dit limiet kun je geld opnemen en alleen over het gedeelte van het bedrag wat je hebt opgenomen, betaal je rente. Wanneer je jouw lening (gedeeltelijk) hebt afbetaald, kun je dat geld weer opnieuw opnemen. De rente van een doorlopend krediet is variabel, maar meestal lager dan de rente bij een persoonlijke lening.

Hoeveel kan ik maximaal lenen en wat is verantwoord?

Wanneer je een lening wil afsluiten, is het belangrijk dat je duidelijk weet hoeveel je kunt lenen en of dit verantwoord is. Bijvoorbeeld, kun je je maandlasten nog wel betalen? En past het bedrag wel bij het doel waarvoor je leent?

Om een duidelijk overzicht te bieden, is hieronder een opsomming van alle factoren die meespelen bij het berekenen van je maximale lening:

  • Heb je een koophuis of een huurhuis en wat zijn de maandlasten hiervan?
  • Wat is je netto inkomen?
  • Woon je samen en heb je kinderen?
  • Ben je gescheiden en betaal of ontvang je alimentatie?
  • Heb je ook andere leningen die moeten blijven lopen, of sluit je deze over?​

Artikelen over leningen

Ik ben BKR-geregistreerd, kan ik nog lenen?

Lening nodig?

Onze partner op het gebied van leningen

Wat anderen vinden van Guus

Guus helpt graag en daarom wil hij altijd weten wat mensen van zijn hulp vinden.

recensie

Simpel, duidelijk en snel

“Ik adviseer iedereen om gebruik te maken van ‘Vraag het Guus’. Simpel, duidelijk en snel!” Ans van der Putten

recensie

Succesvol geholpen

“Helaas heb ik te maken gehad met een klant die ineens niks meer van zich liet horen en nog twee facturen open had staan. Nog nooit meegemaakt! Maar door middel van deze website bij een fijne partij terecht gekomen die mij succesvol heeft geholpen.” Jack de Krijger

recensie

Snel 4 geschikte offertes

“Ik was op zoek naar een goede geschikte hypotheekadviseur, alleen doordat er zoveel hypotheekadviseurs zijn vond ik dat erg lastig kiezen. Via Guus kon ik snel een aanvraag doen en ontving ik op korte termijn 4 geschikte offertes. Patrick de Vries

Ben jij een vakspecialist?

Guus brengt je eenvoudig in contact met klanten op de zakelijke markt die op zoek zijn naar jouw diensten. Sluit je nu aan bij VraaghetGuus.nl en ontvang aantrekkelijke leads en kom direct in contact met nieuwe klanten. 

Vakspecialist